Könsfördelning i årsredovisning

Åsså var det det där med hen igen. Jag håller på med årsredovisning i ett aktiebolag och då skall det vara en massa förtydliganden på slutet. Noter kallas det, eller nötter som revisorn brukar säga. En av dem gäller könsfördelning i styrelse och ledning och jag fyller i. Procentuell fördelning skall det vara. På ena raden står det ”andel kvinnor i styrelsen”, noll skriver jag. På nästa rad andel män, 100% skriver jag.

Sen kommer ledande befattningshavare. Andel kvinnor; 25%. Sista raden Andel män. Det är då jag stannar upp. Om det är 25% kvinnor kan man ju tro att det borde vara 75% män. Men så enkelt är det tydligen inte. Återigen, som så ofta, tänker jag: vad vet programmet som inte jag vet? Kan det vara 10% könslösa aliens och bara 65% män? Tankarna gå också till den gamla grammatiken i bakhuvudet, något om neutrum och reale. Eller avses hermafroditer? Kan det i så fall bli mer än 100%? Och VAD har läsaren av årsredovisningen i så fall med det att göra?

Får gå vidare, säkert 15 noter kvar. Nu ska vi se, vilka spännande frågor som mer väntar på svar. Kanske kan man hitta en bokintrig i årsredovisningsmallen? Det hade ju gjort den lite roligare.

Könsfördelning i årsredovisning

Könsfördelning i årsredovisning

 


Det här inlägget postades i Blogg, Ditt och Datt på Måfå, Ett eget företag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.