Iris stipendiet

Gruppbild Iris 2014

Gruppbild Iris 2014

Nu har de kommit, bilderna från Iris stipendiet, som delades ut i Göteborg. Vi var en grupp företagssamma kvinnor som mottog årets stipendier med olika motiveringar. För min del var det för studierna vid Lunds Universitets Författarskola, Lufs. Andra fick det för sina arbeten som forskare, musiker, operasångerska.

Hittar de mig? Längst till höger. Håller en iris, men det gör vi ju alla.

Här texten från IRIS hemsida:

Senaste Nytt

2014 års Irisstipendiater utsågs 15 maj i Göteborg

I år fick 34 stycken ”Framåtsträvande” kvinnor dela på drygt en miljon kronor när Iris-Stipendiet delades ut i Göteborg den 15 maj. Stiftelsens ordförande, Christina Backman, berättade den fascinerande historien om donatorn, Iris Jonzén-Sandblom, och de närvarande stipendiaterna presenterade sig kort. För dem som inte hade möjlighet att närvara lästes egna skrivna presentationer upp i samband med utdelningen av diplomen.

Representanter från stipendiekommittén, som gått igenom och värderat alla de 467 ansökningar som kommit in till stipendiet, berättade om hur de resonerat för att kunna göra ett urval bland alla de fantastiska kvinnor som ansökt om bidrag till sina projekt. Ingen lätt uppgift!

Det var en mycket lyckad tillställning, inspirerande tal och god mat. Många passade också på tillfället att mingla runt och utbyta erfarenheter med andra stipendiater och knyta nya kontakter.

Iris stipendiet

Iris stipendiet


Det här inlägget postades i Nobelpris och andra fina priser, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.