Inspirerande konst av Einar Nerman

Jag var och klippte mig idag. När jag kom ut från frisören fick jag se att grannbutiken tillhörde Framtid. Det är en sekondhand loppis i Helsingborg som tydligen även har en liten butik inne i staden. Jag gick in och fick syn på en tavla med troll som såg så inspirerande ut. En sån tavla som kan göra att man kommer igång med att göra sina bokillustrationer!

Tre litografier av Einar Nerman

Tre litografier av Einar Nerman

Nu fanns det ju två olika trolltavlor. 85 kronor styck kostade de. Lite dyrt för inramade tryck på sekond hand men de var ju fina. Hmmm vilken ska man ta? I och för sig, de är ju numrerade tryck. Signerade också minsann. Men vad står det? Nerum? Det kan väl inte stå Nerman? Det är ju Einar Nermans stil men, nä. Nåja, om det är Nerman så är det säkert en värt pengarna. Men vilket ska jag ta?

Eller, hallå, om jag gillar bägge och inte brukar shoppa loss så kanske kanske jag ska ta båda? Vore ju lite synd att komma på efteråt att de är värdefulla och om de inte är det så kvittar det för jag gillar dem. En till på golvet? Då tar jag den också. Plus två flätade  läskhållare med perstorpsplatta, de passar i Catharinas stuga. Fick lite rabatt, betalade 225 kronor för de tre tavlorna.

Har googlat nu. Jodå, det är numrerade och signerade litografier av Einar Nerman. Tre exakt likadana gick för 1.140 på Bukowskis 2/8 2009. De var nr 131 av 360, jag har nr 161 av 360. Inte någon jättesumma (undrar om de gått upp på 4 år?) men kul ändå att göra ett fynd. Fast mest kul att hitta så fina och inspirerande troll!

 


Det här inlägget postades i Blogg, Kultur: konst, teater, film och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Inspirerande konst av Einar Nerman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.