Drömresearch 4: Haiti

Haiti är skogsklädda, ganska höga, berg inramade av sandstrand.

Land i sikte!

Land i sikte!

Ett litet band mötte oss när vi kom iland.

Ett band välkomnar

Ett band välkomnar

Den del av landet där båten la till heter Labadee och området vi kom till var helt inrett av Royal Carribean. Medhavd lunch från båten serverades i land och man hade t.o.m. byggt upp baren från båten.

En egen strand En av båtens barer är buren i land

Här fanns många typer av sport för dem som önskade, åka linbana över vattnet t.ex. Vi hälsade på en trevlig hund och handlade en del på marknaden.

En liten, vänlig hund En liten, vänlig hund 2

Marknad

Marknad

Sedan åkte vi på båtutflykt med en motorbåt. Skulle egentligen till en drömö men det var svårt att lägga till så vi fick skumpa på madrasser mitt ute i havet istället.

Badutflykt 1

Badutflykt 1

Liten, öde ö

Liten, öde ö

Badutflykt 2

Badutflykt 3

När vi kom tillbaka till fartyget var det underhållning utanför. Så är det även här i Sverige när kryssningsfartygen lägger till, i Helsingborg brukar Drumcorps underhålla.

Dansuppvisning

Dansuppvisning

Trevligt men synd att man inte fick se det ”riktiga” Haiti. Med 32 statskupper på 200 år, voodoo som fortfarande praktiserad huvudreligion och den svåra jordbävningen 2010 är det kanske inte dröm-ön.

Baby Doc, Jean-Claude Duvalier, var nyligen aktuell i tidningarna i och med sin bortgång 4/10. Han efterträdde sin far Papa Doc som diktator på Haiti 1971 och innehade denna beklagliga befattning till 1986.

Dock blev det litet trevliga souvenirer. Bland annat voodoo-docka. Har inte testat den ännu.

 

 

 

 


Det här inlägget postades i Research, Resor och andra länder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.