Generationer

Bläddrar i Trygghetsrådets tidning som regelbundet kommer till mig på arbetet sedan flera år, av något outgrundligt skäl. Är det ett budskap jag borde förstå? Borde jag bli rädd?? Nåväl, där står om personalchefen som själv blev uppsagd, som avslutning på att ha tagit hand om alla uppsagda medarbetare, men som inte lät sig golvas. Läser om när ekonomin förväntas vända. På sidan 15 hittar jag så en guide till generationer och reflekterar över om man kanske borde ha den i åtanke när man skapar personligheter?

40 talisterna: de första pigga pensionärerna med högra krav på vård och omsorg. Vill gärna ha det på sitt vis.

50 talisterna (jag?): dels de tidigt födda som fick välfärd och frihet som en självklarhet (jovisst, 40 talisterna sopade banan) och dels de sena som känner sig bortglömda (det var en nyhet)

60 talisterna: de tidigare är den klämda mellanbarnsgenerationen som trots det nu sitter på makten och håller taktpinnen i näringslivet. De sent födda är den ironiska generationen som besvarar alla påstående med ”och?”

70 talisterna: den första dagisgenerationen som vägar bli vuxen. De är kollektiva och politiskt korrekta.

80 talisterna (dottern?): vill leva maxat. Är lustfyllda, lätt egocentriska men väljer arbetsgivare med hjärtat hellre än med plånboken. Känns bekant.

90 talisterna (de är ju så nya, kan man verkligen redan se gemensamma tecken?): nätverkande, vana att kommunicera via sociala medier och ständigt uppkopplade. De gillar rättvisa, jämställdhet och ordning.

En novell med en person från varje generation kunde vara en rolig övning! Varför TRR tog upp det? Jo, man kan träffa på alla dessa nissar på samma arbetsplats nu för tiden.


Det här inlägget postades i Ditt och Datt på Måfå, Författa och marknadsföra och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Generationer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.