Fantasiförlaget söker manus

Du har väl inte missat att Fantasiförlaget söker manus?

Fantasy, Science fiction, rysare/skräck är vad man önskar få in för utgivning nästa år. Steam Punk, dystopier är också av intresse. Exakt vad man söker beskrivs på hemsidan.

Det är inte en novellantologi som planeras utan vad man söker är romaner. Om din berättelse blir godtagen är det alltså en hel bok som bär ditt namn.

Och det är traditionell utgivning på ett traditionellt förlag, du förväntas inte bidra ekonomiskt till tryckning etc.

Visst låter det lockande? Har du ett bra manus påbörjat så ta tag i det i sommar och fullfölj!

Så här står det på Fantasiförlagets hemsida:

MANUS

Vill du få din bok utgiven på Fantasiförlaget? Vi letar nu specifikt efter manus inom fantasy, science fiction och rysare/skräck för utgivning under år 2019.

Vi tar emot manus både för ungdomar och vuxna. För tydlighetens skull är det alltså romaner och inte noveller som vi letar efter. Vi tar bara emot manus med svenska som originalspråk. Vi ger inte ut bilderböcker eller barnböcker.

Innan du skickar in manus till oss vill vi att du kontrollerar att manuset är färdigt. Om du skriver en trilogi eller en serie vill vi att du väntar tills hela trilogin eller serien är färdig. Du kan förbättra ditt manus och öka dina chanser att bli antagen genom att själv anlita lektör och korrekturläsare.

Skicka ditt manus per mejl till lisa.rodebrand@fantasiforlaget.se. Vi tar emot manus i word och i pdf. Manuset bör ha en längd på 50 000 – 150 000 ord. Det underlättar för oss om du formaterar texten i Times New Roman, 12 punkter, glest radavstånd, normala marginaler samt sidnumrering. Skicka inte med omslagsbild eller baksidestext, men du kan skicka med synopsis och följebrev om du vill. Undvik fantasifulla utsmyckningar, det är texten som vi bedömer.

Vi ser fram emot att få läsa ditt manus!

Vad letar vi efter just nu?
Inom fantasy letar vi efter ett manus som utspelar sig helt och hållet i ett annan värld, dvs inte magisk realism eller portalfantasy. Vi vill uppleva ditt världsbygge, inte få det förklarat för oss, vilket kräver intressanta karaktärer och skicklig gestaltning. Manuset ska ha ett fokus på äventyr och vara avslutat, dvs helst inga öppna slut, trilogier eller serier. Vi undviker också uttjatade ämnen som t.ex. Tolkien-kopior, Harry Potter-kopior, änglar, demoner, vampyrer samt talande djur. Olika subgenrer, som t.ex. steampunk, eller genreöverskridande verk är välkomna! Vi längtar efter ett äventyr i en främmande värld.

Inom science fiction letar vi efter ett manus där fokus ligger på en spännande historia med levande karaktärer. Det spelar ingen roll om ditt manus utspelar sig på jorden i framtiden eller på en annan planet. Postapokalyptiska historier och dystopier är också välkomna. Ditt manus får gärna svara på frågan ”Vad skulle hända om … ?”

Inom rysare letar vi efter ett manus som utspelar sig i vår värld. Övernaturliga varelser eller fenomen får förekomma, men manuset ska ha mer dragningar åt realism än åt fantasy. Vi letar efter den krypande känslan av att något riktigt otäckt kommer allt närmare. Vågar du anta utmaningen att skrämma oss?

Vad händer om manuset blir antaget?
Fantasiförlaget är ett traditionellt förlag. Det innebär att förlaget står för alla kostnader för utgivningen om du blir antagen. I förlagsavtalet förbinder du dig att medverka i språkgranskning och korrektur av manuset. Bearbetningen av ditt manus kan ta upp till ett år innan boken skickas till tryckeriet.

På vilket sätt marknadsförs boken?
Fantasiförlaget är ett litet förlag och har begränsade marknadsföringsresurser. Vi förväntar oss därför att du som författare medverkar till marknadsföringen exempelvis genom att kontakta bokbloggare för att få recensioner och genom att medverka på konvent och mässor.

Titeln registreras på Bokinfo så att boken blir tillgänglig på Adlibris, Bokus m.fl. Vi har kommissionsavtal med Förlagssystem så bokhandlare kan beställa antingen där eller på Bokinfo. Recensionsexemplar skickas till BTJ (Bibliotekstjänst).

Marknadsföring sker främst genom direktförsäljning på mässor. Vi trycker upp foldrar, affischer och rollup som används för att synliggöra böckerna. Från fall till fall har vi även haft debutantportätt i Svensk Bokhandels katalog Höstens böcker, någon enstaka annons och direktutskick till bibliotek.

***

Att Fantasiförlaget söker manus är en jättefin chans för oss som skriver fantasy. Känns det för långt med en roman? Då har du listan över novelltävlingar här.


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.