Dags att börja LUFSa igen

Äntligen är det dags att åka till Lund igen. Motion är viktigt efter all julmat och då föredrar jag definitivt att LUFSa i skolbänken framför Friskis och Svettis. Det är inte ny termin, som man kunde tro, utan höstterminen fortsätter några dagar till.

Idag ska vi gå igenom första versionen av våra reflektionstexter och få instruktioner till hur vi ska jobba vidare med version två. Det var intressant att läsa de andras texter och se hur olika frågeställningar och problem vi brottats med. Vissa på grammatisk nivå, andra mer på livsåskådningsnivå. Det gav en ny och djupare dimension åt såväl klasskamrater som deras texter.

Jag fick också en idé till en egen text. Min pappa gjorde en släktforskning någon gång på 70 talet, tänk att använda de karaktärerna och kanske forska lite vidare om dem. Men det är nog viktigt att inte fastna för mycket i den lilla del av verkligheten som är känd utan tillåta sig att använda fantasin också, om det ska bli en text som någon orkar läsa. För verkligheten innehåller ju så mycket mer än vad man kan hitta i arkiven och det djupet behövs.

Men innan dess står andra skrivprojekt i kö. Detta året får ju inte bli sämre än förra, tvärtom.


Det här inlägget postades i Utbildningar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.