Crafty Älmhult konsthantverksmässa

Jag hoppas vi ses på Crafty Älmhult konsthantverksmässa den 29-30 august (fredag-lördag)! Det är en internationell konsthantverksmässa med deltagare från flera länder.

Där kommer vi att visa upp och sälja Catharinas konsthantverk. De skapas under namnet Lilja Hazard. Och vill du titta i förväg så finns de på nätet, hos Etsy.

Lilja Hazard brandman

Lilja Hazard brandman

Allt är handgjort, oftast bara i ett enda exemplar. De pyttesmå världarna har blivit mycket populära i USA. Man kan ha dem som prydnad eller som halsband. Kupan på bilden är bara ett par centimeter hög, tänk då hur små solrosorna är!

Min favorit är en fågelbur, där en liten man (Göran) sitter och gungar på fågelgungan. Det finns väldigt många olika, med djur, människor, växter. Vill man ha ett mord så finns det också.

Lilja Hazard små världar

Lilja Hazard små världar

Tanden då? Jo, det finns handgjorda tandsmycken av lera också. Halsband, armband, ringar.

Kan du inte komma till Älmhult så går det förstås att beställa. Då kan man också skräddarsy, det kostar inget extra (allt görs ju ändå för hand). Jag har till exempel ett halsband med en liten baby på en strand. Det är Catharina, på Öland, för många år sen.

Dessutom kommer det att finnas kort och annat med Catharinas illustrationer.

vykort fågel, illustration av Catharina Ullerud

vykort fågel, illustration av Catharina Ullerud

Hjärtligt välkommen till Crafty Älmhult konsthantverksmässa!


Det här inlägget postades i #Blogg52, Bokmässor, Illustrationer, Kultur: konst, teater, film och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Crafty Älmhult konsthantverksmässa

 1. John Nixon skriver:

  Det är något fascinerande med miniatyr världer. Kommer ihåg hur som barn jag byggde små världar åt mina matchbox bilar och sen var de lego förstås och meccano. Är det inte det vi gör också när vi skriver våran historia – bygga små världar åt vår figurerar? Hoppas utställning är en succé för dottern!

  • Eva Ullerud skriver:

   Tack John!

   Ja, det är något speciellt med mini-världar. Jag byggde en till min lilla plastödla när jag var barn. Ett period, som nog var ganska kort, skulle alla ha en sån. I alla fall i Tranås, där jag bodde just då. Innan dess var det dockskåp för min del och Barbie förstås, efter blev det tåglandskap.

   Och det är nog som du säger John, det är vad vi gör i böckerna också. Jag har aldrig tänkt på det så innan men kommer definitivt att göra det i fortsättningen och jag tror det kommer att göra skrivandet ännu roligare!

   • John Nixon skriver:

    Jag kom att tänka på en bok jag läst av E Nesbit när jag var 11 eller 12 Det gällde en stad gjord av leksaker i en barnkammare och barnen som magiskt krympte i storlek och hade äventyr där. Önskar jag kunde komma ihåg titeln – berättelsen gjorde intryck. Det var inte en av hennes mer kända ”Fem barn” berättelser … Jag kan fortfarande se boken i mitt inre öga. Inbunden, grönt, biblioteksmärke på ryggen. Det var en bild på framsidan. Men titeln – borta!

    • Eva Ullerud skriver:

     Det låter som en bok jag skulle tycka om (både som barn och nu 🙂 ), ska försöka googla!

    • Eva Ullerud skriver:

     Nu har jag googlat: kanske kan det vara ”The magic city”? Passade på att läsa om Edith Nesbit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.