Året Runts Novelltävling

Ännu finns det skrivartävlingar att delta i. Året Runts novelltävling har inte deadline förrän sista september. En fråga jag ställde mig var hur många noveller man får sända? Fictionredaktören Nina Åkerberg svarade snabbt på min fråga: 2 bidrag per deltagare. Så nu är det bara att skriva!

Här är övriga regler för Året Runts novelltävling enligt hemsidan:

Året Runt söker efter Sveriges bästa novellförfattare i genrerna deckare, feelgood och romance. I veckans dubbelnummer 25/26 utlyses vår stora novelltävling som löper över hela sommaren. De tre bästa bidragen publiceras i tidningen under vintern och belönas med 10 000 kronor, 5 000 kronor respektive 3 000 kronor. Bidragen, som ska vara tidigare opublicerade, ska skickas in per mejl, i word eller pdf-format, och innehålla mellan 10 000 och 20 000 tecken med blanksteg, senast den 30 september. Den som vill vara anonym i tävlingen kan vara det genom att använda en anonym mejladress. Om du är osäker på vilken stil som gäller för Året Runts noveller så läs gärna några nummer av tidningen för att hitta rätt.

Skicka bidragen till: novelltavling.ar@aller.se

I Året Runts jury sitter Eva Stina Sandstedt, chefredaktör, Nina Åkerberg, fictionredaktör och Erika Svernström, textredigerare. Juryns beslut meddelas den 15 november och kan inte överklagas.


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.