BUS – barn och ungdomssektionen i Sveriges Författarförbund

Nu kommer litet längre återblickar från alla möten på SFF i förra veckan/helgen och även foton. Ett ”reportage” per dag blir det, börjar med det första mötet:

I torsdags var jag alltså på BUS-mingel för första gången och fick för första gången också träffa Helena och Laura från Egenutgivarna. Temat för BUS-minglet var barnboksmässan i Bologna, där flera representanter nyligen deltagit. Minglet ägde rum i Svenska Tecknares lokal och var ett samarrangemang.

Tecknarna har ordet

Tecknarna har ordet

Grethe Rottböll berättar

Grethe Rottböll berättar

BUS-mingel 16/5 2013

BUS-mingel 16/5 2013

Det var inte så jättemycket info från mässan, kan jag tycka, men ändå en givande kväll. Vi åt och drack gott och framför allt fick man träffa både representanter för BUS och för Svenska Tecknare.

Grethe Rottböll, som höll i anmälningarna till minglet, visade sig vara en fascinerande person som både skriver böcker och är sångerska. Tänk att kunna försörja sig på sång och att därutöver författa, nog låter det väl fantastiskt! Grethe har skrivit ett stort antal barnböcker och höst kommer hennes nästa bok ”Hästfesten”.

Kajsa Gordan, som är ordförande i BUS, var förstås också närvarande. Kajsa har också skrivit många barnböcker och håller dessutom föredrag.

Det var även intressant att möte tecknarna. Nu efteråt ångrar jag att jag inte gick runt mer och talade med dem och fick höra vad de illustrerat. Men ändå var denna första kontakten värdefull; innan visste jag inte ens att föreningen fanns. Mer om deras tidning för Bologna-mässan kommer i ett eget inlägg

 


Det här inlägget postades i Bokmässor, Författa och marknadsföra, Kultur: konst, teater, film och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.