Beroendeframkallande

Det var länge sen senaste mailet med din novell är antagen. Eller, inte jättelänge sen, nästa bok där jag får äran att medverka kommer ut nu om någon vecka. Men det känns länge sen och jag börjar inse att – jag blivit beroende! Kicken när man får en bekräftelse att en text dög. Wow! Därför är noveller bättre än romaner. Fler kickar per 10.000 tecken helt enkelt! Det är kanske släkt med spelberoende? Helt klart billigare, i så fall! Troligen också nyttigare.

Jag vet att jag borde skriva nya veckotidningsnoveller, det har tyvärr varit ont om tid till det. De är annars de bästa: kick och betalt. Kortlivade men desto fler läsare. Ska bättra mig där. Direkt.

Just nu väntar jag svar på två insända noveller. Det är lite som att vänta på sina julklappar: när man väl packat upp dem vet man vad som låg inuti men innan dess kan det vara vad som helst … Så det är bättre att vänta. En dag till. Klämma lite på paketen bara. Eller göra nåt vettigt, som att skaffa en ny lot.. , jag menar skriva en ny novell 🙂

En annan fördel med novellerna är att de är nyttiga. Som morötter eller apelsiner eller ett träningspass. För man övar och håller igång skrivandet de dagar när man inte skriver på romanen. Nyttiga, roliga och därtill kalorifria – hur mycket här i världen kan man säga det om?

Ni får ursäkta, nu är det färdigbloggat för idag: nu ska här skrivas novell.

 

 

This entry was posted in #Blogg52 and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Beroendeframkallande

 1. Kerstin says:

  Lycka till med novellen!

 2. Kristina says:

  Ja, mer noveller till folket!

 3. John says:

  En fysiker jag jobbade med en tid brukade köpa en trisslott varje månad. Han sparade den i sin plånbok hela månaden och skrapade den först precis före han köpt nästa lotten. Han kallade den för “Schrödinger”, för han sa att tills han skrapade den viste han inte om han skulle vinna något eller inte. (Du måste kanske vara fysiker för att känna att detta är roligt.)

  Du har rätt, dock, att det är mer givande att skriver noveller för att tillfredsställa sin spelbegär.

  Lycka till!

  • Eva Ullerud says:

   Han med katten? Har hört om honom. Via en vän på skrivarkursen i Växjö, som använder honom i sin novell 🙂

   Schrödingers katt tyckte jag var en läskig tanke men med en lott eller ett paket vet man inte. Kanske bestäms det när man öppnar eller skrapar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.