Både Natten och Katten klara!

Känslan när något är så färdigt som man kan få det och går iväg till nästa instans för bedömning, förbättring eller kanske rentav utgivning är så underbar. Som en djup in- och utandning och sedan bara lugn. Jag har haft förmånen att vara med i två skrivprojekt med Torsten Larsson, i bägge fallen barnböcker. Jag har skrivit lite om dem tidigare men nu, just nu idag, känner vi oss klara med det sista av dem.

Det första projektet – arbetsnamn Natten – var vi många om. Tyngsta lasset drogs tveklöst av Anna Helgesson och Torsten. Jag skrev bara ett par kapitel och var därför glad när jag fick komma in på slutet, efter lektörsläsningen, och arbeta med förbättringsdelen. Det var många turer men nu är det klart och ligger ”på remiss” hos alla författarna.

Det andra projektet – arbetsnamn Katten – är också startat av Torsten. Torsten och jag skriver och Marie Åkerlund illustrerar. Nu, precis nyss, konstaterade vi att vi nog är klara. Det har varit många mail fram och tillbaka med texter och kommentarer. Texten är betydligt kortare är ”Natten” men den är på rim, inte det lättaste att göra tillsammans. Eller kanske är det bra att vara två om rimmande? Vi är i alla fall mycket nöjda med slutresultatet och även med samarbetet. Nu väntar vi med spänning på att få se hur illustrationerna till vår text kommer att ta sig ut.

Det är inte bara i dessa två projekt jag nu lagt ner pennan. Pusseldeckaren som jag skriver i Lund är också ute på läsning, likaså Steam Punk berättelsen till Anders Nymans bokprojekt.

Fyra projekt där jag nu väntar på eventuella förbättringsförslag men som i vart fall tillfälligt är i hamn. Men som vanligt många andra projekt på gång, både till skolan och till skrivartävlingar!

 


Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Både Natten och Katten klara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.