Allas novelltävling

Igår hittade jag Allas novelltävling. I sista sekunden, minst sagt, för bidraget skulle vara postade innan idag. Dvs senast igår. Skrivartävlingar är en spännande utmaning och de är ganska få så jag ville förstås vara med. Det fick bli bidrag från skrivbordslådan.

Här är de instruktioner som fanns på Allas hemsida:

Gillar du att skriva? Gillar du att skriva kort?
Då ska du vara med i Allas stora pristävling om den bästa kortnovellen.
Varje vecka i Allas publicerar vi en kortnovell under vinjetten 5-minutersnovellen.
Novellerna är mycket uppskattade. De handlar alltid om relationer, men det är relationer av många skiftande slag. De kan vara roliga, rörande, tänkvärda och har ibland ett överraskande slut.
Däremot publicerar vi aldrig science fictionnoveller eller berättelser förlagda till historisk tid och sådana tävlingsbidrag tackar vi alltså nej till.
Nu har du chansen att skriva en kortnovell och skicka in den till oss.
Längden får inte överstiga 6.000 tecken inklusive blanksteg (hur många sidor blir det? Använd Tecken- Ord- Sidor-konverteraren på min Författartipssajt!).
I juryn sitter Gunilla Håkansson chefredaktör på Allas, Lotta Gustavsson fiktionsansvarig på Allas, Ingar Haellquist kulturredaktör på Allas, samt Titti Holmquist redaktör och fiktionsmedarbetare på Allas.
Vinnarnovellerna publiceras i Allas och vi förbehåller oss rätten att köpa in övriga bidrag till sedvanligt honorar.
Priser:
1:a pris är 10 000:-
2:a pris är 5 000:-
3:e pris är 3 000:-
Så här gör du:
Skriv ditt namn, din adress och ditt telefonnummer på ett papper, lägg det i ett kuvert och klistra igen det. Utanpå kuvertet skriver du titeln på din novell. Samma titel måste också stå längst upp på ditt manus. Lägg sedan manus och kuvertet i ett annat kuvert. Vi vill nämligen inte veta vem författaren är när vi läser ett manus. Först när vi valt ut våra pristagare bryter vi namnkuverten.
Alla som älskar att skriva är välkomna att delta. Det spelar ingen roll om du har blivit publicerad tidigare, eller bara skrivit för byrålådan.
Deadline: Skicka din novell till Allas Novelltävling 2013, 209 71 Malmö, före den 15 januari 2013.

Så nu är det bara att hålla tummarna att man blir en av vinnarna i Allas novelltävling. Ett par saker till kan man förstås göra: se till att alltid ha färdigskrivna noveller till hands och hålla bättre koll på när det är tävlingar. Kanske lägga till en list på  hemsidan med pågående tävlingar? Som hjälp både för mig och för sidans besökare.


Det här inlägget postades i Blogg, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.