Mord med 3D skrivare

Jag läser i Ny Teknik om 3D skrivare, mest för att se vad det egentligen är. Dottern och hennes pojkvän vet såklart, det var från henne jag hörde att de finns. Får erkänna att jag först inte trodde på det.

Jag förstår, när jag läser webbartiklarna, fortfarande inte hur 3D skrivare fungerar men däremot att det ger fantastiska möjligheter. Tydligen var James Bonds bil i senaste filmen, Skyfall, tillverkad i 3D skrivare. Visserligen bara en modell men ändå. Fotografier kan skrivs ut i 3D. Otroligast av allt är artikeln ”Förbjud 3d-vapen”. Vad är ett 3D vapen?! Jo, tydligen kan man med hjälp av 3D skrivare tillverka vapen! På youtube finns en video där man testar ett sådant. Nu vill man i amerikanska kongressen förbjuda 3D vapen, de syns inte i säkerhetskontrollernas metalldetektorer  eftersom de inte är av metall. Låter som en väldigt god idé med ett sådant förbud.

3D-vapen

3D-vapen

3D skrivarna ser väldigt olika ut och jag får erkänna att jag tycker de ser litet hemmabyggda ut. De billigaste kostar runt 5.000 så det är nog många som kommer att skaffa denna nya, fräcka pryl. Undrar förresten om man kan bygga en 3D skrivare med hjälp av en 3D skrivare?

Vilka möjligheter ger 3D skrivare till oss författare? Insmugglade vapen, förstås. Atrapper av alla de slag; ingen vet längre om något är på riktigt eller ”bara” skrivet av en 3D skrivare. Hjälp på traven när det gäller fantasy, om nu sådan behövs. Kan man t.ex. skapa levande varelser? Eller atrapper av dem. Alibi – eller var det bara atrappen som var på plats? När sågs offret senast? Vad sägs om att hamna i en hel värld som är printad?

Har du också svårt att förstå hur en 3D skrivare fungerar? Då har jag ett tips! Det finns även en enklare variant: 3D pennan. Man ritar helt enkelt i luften, känns kanske mer begripligt. Kolla på filmen!

Vill du veta mer om 3D skrivare så titta på Kobra 13 mars.


Det här inlägget postades i Blogg, Ditt och Datt på Måfå, Mord, Research, Teknik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.