Vårterminen startar

Grundskolan i andra änden av vår lilla by ringde in sina elever redan för ett par veckor sedan. Nu är det dags för de skolor som haft vänligheten inse att även vuxna tanter kan ha mer att lära och schemat kör igång för våren i Växjö och Sundsvall. Mina fysiska besök på läroanstalterna är fåtaliga: ett par gånger per termin tar jag tåget till Linnéuniversitetet i Växjö medan jag en gång i månaden träffar kursare och handledare vid Mittuniversitetet i Sundsvall med hjälp av datoruppkoppling. Distanskurser är en utomordentligt god uppfinning.

Detta läsår skriver jag noveller och essäer, medan romanen om Lauritz förbättras i enlighet med lektörens förslag och i den takt jag förmår. Några dikter och andra kortare texter har det också blivit, inklusive en hybrid mellan dikt och novell. Och två korta pjäser i en akt. Några noveller och essäer samspelar med varandra, novellen i ett försök att förmedla känslan av en upplevelse och essän att gräva på djupet i ämnet.

Nu är det dags för en något längre essä. Min avsikt är gå tillbaka några år, till när min mer seriösa satsning på skrivande kom igång. Därifrån tänker jag sakta vandra framåt mot nutiden och se hur det påverkats och, framför allt, av vad och vilka personer. Lyfta fram lärdomar från de senaste tio åren. Det kommer att bli en intressant vandring som jag ser fram emot. Parallellt fortsätter skapandet av de kortare texterna, de utgör examensarbeten i kurserna.


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.