Utlandspublicering igen

På de mest märkliga och snirkliga vägar kan trevliga saker dyka upp. Överraskande som bananskal men mycket trevligare. Min novell ”Hon” vann nyligen Fantastiknovelltävlingen och det gjorde mig förstås väldigt glad.

Härom dagen fick jag ett mejl från en kille som representerar den kroatiska SF-tidskiften Sirius B och som gärna vill översätta och publicera min lilla novell, mot en blygsam men dock royalty. Själv uppskattar jag framför allt att man lilla novell ska få åka utomlands och träffa nya människor, kanske bli omtyckt!

Min förra utlandspublicering var Gazaremsan och Västbanken, med barnberättelsen som John hjälpte mig att kolla översättningen på till Tamerinstitutet.

Det är framförhållning, som i all utgivning, inte minst när texter ska översättas. Kanske kommer novellen till sommaren 2016. Men den kan vänta, bara den vet att den har framtidsutsikter. Det går så sakteliga och är inte någon kassako men glädjen över att se texterna stå på egna ben och bli omtyckta är så mycket värt.

Sirius B


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck, Författa och marknadsföra och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Utlandspublicering igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.