Två nya novelltävlingar – öppna för alla

Idag tipsar jag om två nya novelltävlingar. De är öppna för alla, oavsett ålder och bostadsort. Om du inte tycker någon av dessa passar, titta in på Skrivarlyans tipssida!

Dagens första  skrivtävling är utlyst av Skrivfokus. Skriv 300 ord om svensk sommar och vinn en lektörsläsning eller självstudiekursen Kom igång! med efterföljande lektörsläsning.

Så här står det på Skrivfokus hemsida:

Skriver du en skönlitterär bok eller vill komma igång med ett bokprojekt?
I Skrivfokus sommartävling får du en riktig utmaning där du har chans att vinna en lektörsläsning med en noggrann analys av din text (upp till 50 sidor) alternativt en skrivkurs med efterföljande lektörsläsning av 10 sidor.

Uppgift: Vad kännetecknar svensk sommar? Hur kan du beskriva det på ett sätt som väcker en tydlig bild och känsla hos läsaren? Skriv en text på max 300 ord som gestaltar svensk sommar
Vinst: Lektörsläsning av din skönlitterära text (max 50 s) alternativt självstudiekursen Kom igång! Skriv din bok + efterföljande lektörsläsning av 10 s.
Tävlingsperiod: 1/6 – 20/8, 2017
Vinnaren: Utses av undertecknad enligt min subjektiva bedömning. Vinnaren utses under vecka 34 och presenteras med namn på skrivfokus hemsida, facebook och instagram. Bidraget i sin helhet publiceras dock endast om vinnaren känner sig bekväm med det.
Skicka ditt bidrag: som bifogad fil i ett mail till: jenny@skrivfokus.se

Lycka till i ditt sommarskrivande!

Jenny Sandberg

 

Dagens andra tips är novelltävlingen ”Över en fika i Svea rike” utlyst av Ariton Förlag. Det är en ny bok i serien av ”Över en fika”-böcker, där jag haft glädjen att medverka i tre hittills. Temat denna gång är sådant som skrämmer oss och det kan vara i det lilla eller i det stora. Kanske rädslan för partier som SD eller rädslan för att någon i familjen ska bli sjuk. Eller rädslan för flyktingar. Själv hade jag nog skrivit om rädslan för en värld där vi inte värderar alla liv högt och tar hand om varandra. Och visst har Petra Ariton helt rätt i att det finns mycket rädslor och att rädda människor kan fatta fel beslut!

Så här står det på Aritons hemsida:

Nu är det dags att vässa pennan för Ariton Förlags 16:e novellantologi. Vare sig du är utgiven författare eller om du hittills endast skrivit för byrålådan är du välkommen att bidra med din berättelse för eventuell medverkan i boken.

Temat för novellantologin med titeln ”Över en fika i Svea Rike” är SÅDANT SOM SKRÄMMER OSS.

Bakgrunden till detta tema är att jag har under en längre tid upplevt att i stort sett alla människor i vårt samhälle bär på rädsla. Både på ett individplan (som exempelvis att vara orolig för vad andra ska tycka och tänka om en, oro för att pengarna inte ska räcka, ängslan för att bli uppsagd från jobb eller bävan för att ens partner ska lämna en) och samhällsnivå (som en kollektiv rädsla för att Sverige tar emot för många asylsökande och vad det gör med vårt samhälle lika väl som rädsla för normaliseringen av partier som SD – jag upplever båda sidor lika rädda).
När någon är rädd tar den personen dåliga beslut.

Jag vill lyfta fram alla dessa rädslor och samla dem i en novellantologi om rädsla i dagens Sverige. Förutom huvudtemat ska åtminstone en del av handlingen ska utspela sig över en fika. Om din huvudperson fikar ensam eller tillsammans med andra har ingen betydelse. Det spelar heller ingen roll var fikastunden äger rum. Det kan lika gärna vara hemma, på ett café eller personalrummet som hos en vän, i skogen eller vid en picknick.

För mer information om riktlinjerna för novellen läs vår FAQ. Vänligen skicka din novell till e-post info@ariton.se senast 2 juli 2017 kl 23.59 för att vara med i uttagningen.

Ariton Förlag ger ut böcker inom personlig utveckling. Vi fokuserar på berättelser som berör som vi sprider genom böcker, artiklar i våra fem webbtidningar, webbradio och webb-tv.

Petra Ariton
Förlagschef
info@ariton.se

 

Två nya novelltävlingar – dags att öppna datorn för helgen!

Lycka till!


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.