Tre nya novelltävlingar

Tre nya novelltävlingar är tillagda på Skrivarlyans lista idag, två av dem tack vare Ahrvid som i sin tur fann dem på Ylva Karlssons sida. Den tredje kom idag i brevlådan, med Tidningen Skriva. Jag börjar med den:

Tidningens Skrivas nya novelltävling har temat ”Skurk”. Som vanligt 4.000 tecken inkl mellanslag och bidraget läggs in direkt på Skrivas hemsida, denna länken leder dig dit.

Tre vinster, alla är presentkort på Adlibris (700 kr, 300 kr resp 200 kr) och förstapristagaren blir även publicerad i tidningen.

En riktigt rolig tävling är ”Årets novell” som tidningen Senioren utlyst. Temat är seniorliv men man behöver inte vara senior för att delta utan alla är välkomna.  12.000 tecken max, alltså högst tre gånger längre än till Skriva, men de tre vinsterna är betydligt högre: 25.000, 15.000 respektive 10.000. Ettan publiceras i deras papperstidning, de andra två i nätupplagen. Senast 14/3 ska bidragen vara inne och eftersom de skall sändas via post gäller det att vara ute i tid. Denna känns lockande att delta i!

Den tredje novelltävlingen har det lockande namnet ”Stora novelljakten” och är också öppen för alla åldrar men kräver att man som deltagare har en koppling till trakterna runt Siljan. Max 15.000 tecken, 1.000 kr till vinnaren.

Och sen en uppmaning: glöm inte Idus tävling ”Barn välkomnar barn”, med deadline 1/3.

Vill du ha fler tips? Titta på novelltipssidan!

Vad väntar du på? Något finns det säkert som passar! Hjärtligt lycka till och trevlig helg!


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.