Tipslista med förlag och stipendietips

Bloggen är tillbaka efter semesterledigheten.

Jag ”råkade” komma in på en tredje utbildning utöver de två om barnböcker och bilderböcker. Den tredje handlar om sakprosa. Den går på Linnéuniversitetet och heter ”Att skriva så världen lyssnar” och det är första året denna kurs hålls. För mig kom kursen perfekt eftersom jag sedan en längre tid inte lyckats komma ur startgroparna med en ekonomibok. Nu är den på gång!

Ska man skriva facklitteratur måste man förstås börja spana efter dito förlag och när det är tänkt som ett läromedel är det läromedels-förlag man letar efter. Jag gick in på min tipssida med förlag och upptäckte genast en gigantisk brist: det fanns inte någon lista över läromedelsförlag!

Nu finns listan här! 16 läromedelsförlag och ytterligare två intressanta länkar är upplagda. Känner du till fler så tipsa mig gärna!

Varför läromedelsförlag, kan man fråga sig, räcker det inte med fackboksförlagen? Nja, det beror på om man vill ansöka om stipendium hos Läromedelsförfattarna för läroboken. Då måste det vara ett läromedelsförlag eller också måste den finnas med som kurslitteratur i utbildning.

För utbildningen behövs också en del fackböcker. Bäst gillar jag 1-2-3 Fackbok av Lotte Mjöberg. Börjar med baksidestexten (den är klar), sedan innehållsförteckningen (den är på gång) och därefter själva manus och det är också på gång. Nu ska den äntligen bli klar!


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tipslista med förlag och stipendietips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.