Tidningen Lundagård

Tidningen Lundagård (http://lundagard.se/) kom i brevlådan. Detta numret har ett helsidesreportage om LUFS, Lunds Universitets Författarskola. ”Med dikt och mord på schemat” är den träffande rubriken. Illustrationen av Tim Jedeur-Palmgren är festlig; runt vårt u-formade bord sitter inte vi utan där har illustratören bänkat Astrid Lindgren, August Strindberg, Selma Lagerlöf, William Shakespeare mfl. I hörnet, med dumstrut, har han placerat Ranelid.

Reportaget är bra skrivet, efter att ha deltagit en lektion har Lundagårds reporter Karin Furenhed (som också ägnar sin tid åt studier i Lund, på annat program) fångat stämningen bra. Den slutar med en intervju med Erik Svenning, en av klasskamraterna, och mig. Det var inte så gott om frivilliga, känns lite märkligt när man samtidigt ser hur mycket de författare som kommit ett steg längre och givit ut en bok gör för att synas och därmed bli lästa.

Från Lundagårds hemsida kan man förresten klicka sig vidare till något som heter Qiozk och bli medlem. Då går det att köpa tidningar men det fina med Lundagård är att man köper den gratis och får upp den på datorn.

 


Det här inlägget postades i Ett eget företag, Författa och marknadsföra, Medlemskap och föreningar, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tidningen Lundagård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.