The Woman in Black

Jag var på teater i London förra lördagen. Såg The Woman in Black på Fortune Theatre vid Covent Garden. Jag blir ofta glatt överraskad över hur vänliga och omtänksamma Londonborna är, trots att de bor i en storstad. Vi skulle äta innan teatern och det var ont om tid. Personalen på restaurangerna måste vara med om det varenda dag och borde tycka att folk får skylla sig själva om de kommer sent men det gör de inte, tvärtom. De skyndade sig och en flicka kom till och med och frågade vilken teater det var eftersom hon var orolig för att vi kanske redan hade missat första akten.

The woman in black

The woman in black

Fortune Theatre är liten och mysig. Den öppnades 1924 och här har bl.a. Judi Dench och Dirk Bogarde spelat. Här har även funnits en teaterkatt vid namn Bouncer.

The Woman in Black är en novell av Susan Hill som sedan omarbetats till pjäs i slutet av 1980-talet. Rollerna i denna uppsättningen görs av två skådespelare. Handlingen är avsedd att skapa överraskande skräck med hjälp av bl.a. ljud och rökeffekter. Världens mest skrämmande teaterupplevelse, enligt reklamen. Jag får väl erkänna att jag inte fann den fullt så spöklik som man förväntas göra, kanske delvis för att jag inte satt mig in i handlingen utan snarare väntade mig ett kriminaldrama.  Kanske skulle jag finna filmen mer skrämmande. Men att gå på teater i London är alltid ett nöje.


Det här inlägget postades i Kultur: konst, teater, film, Mord, Resor och andra länder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.