Sommarlov och semester

Jag arbetar heltid och studerar på heltid. Följaktligen har jag naturligtvis dubbelt ledigt. Jag firar alltså just nu sommarlov och semester – samtidigt! Solen skiner, körsbärsträdet är fullt med bär, solstolen står beredd under sitt parasoll och dammen har fått grodor. Vad mer kan man begära?

Min dubbla ledighet tillbringar jag med att skriva. Novelltävlingarna har blommat upp denna sommar och jag vill vara med i alla. Och förbättra romanprojektet i skolan, inför hösten. Och skriva till antologier. Och veckotidningskursen med Jenny B. Och … Världen är just nu full med skrivprojekt! Fick ett till i mailen i morse från Carola på LUFS, från Dockhaveri förlag.

Hittills går det bra. En och en halv dag annat, sen kom skrivandet igång. Men jag hade nog behövt minst ett års sommarlov …

Skriver förstås inte bara, man måste ju hämta inspiration också och ha bara rent trevligt. Igår var en sån dag, då var jag på Ven med dottern. Strålande sol och mysig båttur från Ven. Sen strosade vi längst Landsvägen (den heter så), fikade vid Tycho Brahes museum och trädgård, såg en liten men mycket fin konstutställning, klappade getter och åt glass i hamnen på andra sidan ön innan vi gick tillbaka.

Har du inte besökt Ven och har en möjlighet så gör det! Båtar modell större går från Landskrona och mysig liten fiskebåt går från Råå, det gamla fiskelägret i Helsingborgs utkant. Om man inte vill ha en timmes promenad till andra sidan och en timme tillbaka så kan man hyra cykel. Ett hav av gula cyklar väntar en bit från färjan. Man kan äta på flera ställen, om man inte har med matsäck och filt. Vi valde Tycho Brahe Caféet men vegetariska Pumpagården är också fin. Bägge ligger ungefär på mitten av ön. Här finns mycket mer att se, Tycho Brahes museum och trädgård, många hantverkare, getosttillverkning, whiskyfabrik m.m. Men vi har varit här många gånger förr och uppskattar att bara gå och prata och njuta av naturen.

Konsthallen på Ven

Konsthallen på Ven

Landsvägen på Ven

Landsvägen på Ven

Mysiga hamnen på Ven

Mysiga hamnen på Ven

På Ven

På Ven

Båten som går till Ven från Råå

Båten som går till Ven från Råå


Det här inlägget postades i Resor och andra länder, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Sommarlov och semester

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.