Sniffa på siffror med matte Ma och Tiken

Det var ett tag sen senast, jag har mest arbetat på essäer och testat reportage och recensioner senaste året. Men i oktober kom uppföljaren till De magiska tjugonio, där vi var tjugonio författare och tjugonio illustratörer som tillsammans gjorde en barnbok om alfabetet. Denna gång var vi tjugofem, och boken handlar om siffror, men upplägget är det samma. Även denna gång är Kris Kite Stenmark redaktör.

I Sniffa på siffror med matte Ma och Tiken får vi följa med en flicka och hennes hund på de första stegen inom matematiken och bekanta oss med siffrorna 1-12. Varje siffra beskrivs av en illustratör och en författare, tillsammans med Anne-Sofie Katus har jag hand om presentationen av siffran ett.

Sniffa på siffror med matte Ma och Tiken

Eftersom huvudpersonerna, matte Ma och Tiken, följer med genom berättelsen och varje siffra har en ny illustratör ser de förstås olika ut. Samtidigt finns en gemensam mall för deras utseende och flickans klädsel vilket jag tycker ger boken en extra poäng.

Sniffa på siffror med matte Ma och Tiken är utgiven av Under the Kite Publishing.

Så här står det på bokens omslag:
Sniffa på den första matematiken med matte Ma och Tiken!Upptäck siffrornas magi tillsammans med en hund och en matte fulla av äventyr och lek.De funderar på hur siffror och tal hänger ihop, till havs och på land, inne och ute,hela året runt. Överallt och närsomhelst finns matematiken.
25 illustratörer och författare har skapat en finurligt färgsprakande bok kring siffror och tal. 
Boken innehåller härliga bilder och texter som stimulerar lusten för yngre barn att räkna.Sniffa på siffror med matte Ma och Tiken är den första delen i en serie kreativa,inspirerande och lockande bilderböcker om matematik.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.