Skrivartävling om medicinsk psykologi

Detta är en skrivartävling av det ovanligare slaget: Skrivartävling om medicinsk psykologi. Jag kan tänka mig att det finns många med värdefulla erfarenhet av området. Datumet verkar vara kopierat från förra tävlingen, antar att det ska vara 2014 och inte 2012. Här är texten på föreningens hemsida:

Inbjudan till Skrivartävlan 2014

Svenska Föreningen för Medicinsk Psykologi inbjuder till 2014 års skrivartävling.

Texten ska beröra det medicinskt-psykologiska området. Vi välkomnar alla slags bidrag – personliga rapporter, litterära texter, filosofiska, human- eller samhällsvetenskapliga rapporter eller undersökningar. Det väsentliga är att texten på ett angeläget sätt belyser vårdrelationer, praktiskt kliniska situationer, etiska och kulturella frågeställningar inom vård och behandling i en tid, som ställer krav på såväl omprövning och förändring som på att bevara det goda och konstruktiva i befintliga former.

Bidragen får ej tidigare vara publicerade i litterärt eller vetenskapligt sammanhang. Författaren ges stor frihet i ämnesval och utformning av sitt bidrag, som dock ej får överstiga 8 sidor, (1,5 radavstånd).

Priset för det vinnande bidraget är 6 000 kr. Ytterligare 1-3 bidrag kan få hedersomnämnande och pris om 1500 kr. De vinnande texterna publiceras i bl a Bulletinen för Medicinsk Psykologi, läggs ut på föreningens hemsida och kan komma att publiceras i andra facktidskrifter samt presenteras i professionella fora, t ex Medicinska Riksstämman. Författarna kommer givetvis att erbjudas medverka för att framföra sina texter vid sådana tillfällen.

Bidragen i word-format ska vara registrerade via detta formulär senast den 15 november 2012

Ytterligare upplysningar fås genom info@sfmp.se.

Välkommen med ditt bidrag! Skrivarjuryn


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.