Skrivartävling om Europa

Vem rycks med av Europa/who gets carried away by Europe? Det är den fråga som ställs i de unga akademiernas skrivartävling om Europa. En av de skrivartävlingar du hittar länken till på skrivarlyans tipssida.

Europa och tjuren

Europa och tjuren

Måste man vara ung akademiker för att delta? Nej, enligt reglerna är den öppen för alla och man kan skriva på svenska. Vinstsumman är inte dålig: första pris 5.000, andra pris 3.000, tredje pris 2.000. Euro. Dvs nästan 50.000 i första pris. Och vinnarna får dessutom resa och uppehälle till Berlin för att ta emot priset.

Vad kan man delta med då? Är det en novelltävling eller poesitävling eller essätävling eller kanske det ska vara en akademisk uppsats till unga akademikers skrivartävling om Europa? Det verkar som om det mesta fungerar, även konst och musik.

Det finns ett långt regelverk, för att allt ska gå rätt till. Senast 1/12 2014 skall bidraget vara inne.

Bilden de har som illustration föreställer förstås Europa och tjuren. Men … det var ju inte tjuren som ”got carried away by Europé” utan tvärtom …

Så här står det bl.a. på tävlingssidan:

En fråga till Europa

Who Gets Carried Away by Europe?

Europa attraherar och splittrar. Det får oss att drömma, men det har också sin verklighet med gränser som formar våra liv. Vilka är integrationens dynamiker?

Vem rycks med av Europa? Skapar europeisk integration gemenskap eller leder den till uteslutning?

Genom att ställa prisfrågan söker de unga akademierna från flera europeiska länder insikt om rörelser i Europa, dess öden och processer, och om människorna som påverkas av dem. Svar kan anta alla upptänkliga former, från akademiska eller litterära, till konstnärliga, audiovisuella eller musikaliska bidrag; förutsatt att de följs av en förklarande text.

Prisfrågan är öppen för alla. Bidrag är välkomna på danska, engelska, franska, holländska, italienska, polska, spanska, svenska eller tyska.

Sista datum för att lämna bidrag är 1 december 2014.


Det här inlägget postades i Facklitteratur, Resor och andra länder, Skrivartävlingar, Språk och ord, Verser och dikter, lyrik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.