Skriv en novell till Lorenzburgs Decamerone!

Med anledning av corona-pandemin har konstnären Freï von Fräähsen zu Lorenzburg tagit upp Giovanni Boccaccios nästan 700 år gamla idé och samlar in bidrag till Lorenzburgs Decamerone .

Han ber oss skrivlystna samlas för att bidra till en ny Decamerone på internet och  släpper in oss i en färdig värld att skriva fantasy eller saga om. En riktigt intressant värld tycker jag efter att ha läst om de varelser som finns i den. Dvarkar, animuler, floriller, sturmgångare, equivoler oxh många fler spännande bekantskaper. Men det är också tillåtet att efter lust och behov utöka med egna varelser, platser och saker. Det är inte varje dag man får tillgång till någon annans fantasyvärld!

Instruktioner för dig som vill delta

  • Minst 5 A4-sidor och max 10 A4-sidor av text (word, open office eller liknande fil)
  • Genre: Fantasy eller Saga
  • Miljöerna i novellerna är Lorensberg, Kroppkärr och sagolandet Lorenzburg, det går bra att välja en av miljöerna eller röra sig mellan dem.
  • Ramberättelsen utspelar sig i sagolandet Lorenzburgs huvudstad, det spiralvridna slottet Pärlehorn. Där gömmer sig ett antal figurer undan smitta och berättar historier för att få tiden att gå. Ramberättelsen skrivs av prins Frei och utgör sammanhanget för resten av berättelserna.
  • Hitta på en figur som berättar historien. Det kan vara en fantasifigur eller du själv som hamnat i Slottet Pärlehorn via slumpen eller vandring längs hemliga vägar. Beskriv din berättare så tydligt som möjligt så kan vi skriva in den i ramberättelsen.
  • Hitta på en titel till berättelsen
  • Uppge namn på författaren/ författarna tydligt.
  • Mejla ditt bidrag till riksmarskalk@lorenzburg.org
  • Deadline: 6 april 2020.

Att tillsammans skriva Lorenzburgs Decamerone är en rolig idé som jag hoppas många nappar på! Om man inte kan träffas fysiskt för att umgås så kan man skriva tillsammans.

Tipset är förstås tillagt på listan och när du skrivit ditt bidrag till denna Decamerone kan du fortsätta med övriga tips.

Nu är det äntligen skrivtid!

Boccaccios Decamerone


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skriv en novell till Lorenzburgs Decamerone!

  1. Pingback: Lorenzburgs Decamerone | ylwakarlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.