Längtar till England och Skottland

Pundet har gått ner, det är nu lägsta kursen på minst 20 år! Vi passade på att växla igår för det känns som om det är dags för ett besök på favoritön igen. England, Skottland och Wales – underbara platser. Här är riksbankens kurser, man får förstås betala något mer på Forex eller andra banker men rörelserna är desamma:

Pundets utveckling 1993 – 2013

När jag läste på Hanneles blogg om en guidebok till litterära platser i London blev längtan nästan övermäktig. Men denna gången blir det i första hand Skottland. Dottern tycker att maken borde få prova whiskyprovning, själv älskar han den typen av landskap som Skottland har att erbjuda och jag hoppas på att det blir en rundresa. Kan tänka mig att min fiktiva deckares lika fiktiva make, Torsten, också gärna hänger med på whiskyprovning!

Englandspub

Englandspub

Södra England, Brighton, har jag inte sett på många år. Vackra Wales.  Oändligt långa järnekshäckar längst vägarna. Jag skulle vilja åka bil genom hela Storbrittanien och bo på olika små orter. Gjorde det ett par gånger på 70-talet och det tillhör mina bästa resor.

Men även om man stannar i Skottland finns det mycket att se. Rosslyn Chapel, söder om Edinburgh, t.ex. låter spännande. Det byggdes av William St Clair som ett kyrkokapell för familjen under 1400-talet. Så här läser jag på en sida om Skottland: Under 1800-talet blev det nedgångna kapellet och det sägenomspunna området runt inspirationskälla för mängder med författare och konstnärer. Kapellets extremt detaljerade utsmyckningar och arkitektur gömmer många skatter och upptäckter, inte minst de mytomspunna avbilderna av Dance of Death, Dance Macabre och dödsmasken från King Robert the Bruce.

Vi får se vart färden går, om det blir Skottland eller mer därutöver. Med en växlad reskassa är vi i alla fall en bit närmare!

 

 

 

 


Det här inlägget postades i Blogg, Ditt och Datt på Måfå, Research, Resor och andra länder och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.