Shiver

Hej!

Jag heter Jens af Ekenstam Stenman och skulle vilja börja med att tacka för att jag får gästblogga på denna scen.

Det är inget som är mer speciellt med mig än med någon annan. Men för en tid sedan hände det mig något som jag tror är ganska speciellt. Ett förlag hörde av sig till mig och undrade om de fick ge ut mitt manus som e-bok.

Det var förstås smickrande. Jag menar, hur många händer det? Och hur ofta? Mig har det aldrig hänt förut.

Men det fanns en baksida också.

Det är det av alla mina manus jag själv tror har störst kommersiell potential.

Om jag ger ut det som ”bara” e-bok, innebär det inte att jag bränner manuset som ”riktig” pappersbok då?

Tvekan slog till.

Men så tänkte jag – Kan jag skriva en lika bra bok till? Och svaret var kort och gott ett: Ja.

Så jag slog till.

Resultatet blev e-boken Shiver.

Shiver

ISBN: 9789187781223

Shiver handlar om Alicia, som bor ensam i sin stuga långt från närmsta granne, några mil utanför stan. Hon vill ha det så. Där i stugan skriver hon sina böcker. Böcker som är riktiga kioskvältare, men av ett slag som aldrig kommer få något Nobelpris. Särskilt inte om man får tro hennes mamma, som inte alls tycker om innehållet i dem.

Helt ensam är inte Alicia. Katten Missan bor där redan och någonting annat flyttar in. Någonting vars namn bäst uttalas på niohundraåttio nanometers våglängd.

Någonting som fattar tycke för Alicia.

Runt henne finns också Frank, hennes redaktör, som hjälper henne med ”research”, hennes syster och dessutom mammans medium.

Alicia använder sina egna fantasier för att krydda berättelserna hon skriver, men hon har aldrig avslöjat vidden av dem för någon. Inte ens för Frank. Men nu börjar tillvaron bit för bit att förändras när alla hennes innersta hemligheter är på väg att avslöjas för världen.

Det är i korta drag handlingen i boken. Vill du veta mer får du läsa den. Den finns hos landets alla e-bokhandlare som bokon, adLibris med flera och ska gå att låna som e-bok på biblioteken. En varning för kalla kårar och heta kinder utfärdas. För vem vet vad som, egentligen, bor hemma hos dig och vem som känner till dina hemligheter?

Ska jag berätta en hemlighet?
Hela boken tog mig ungefär fyra veckor att skriva, även om de veckorna var uppdelade i tre perioder under ett halvårs tid. Det har aldrig gått så fort att skriva en bok förut.

Nu arbetar jag på uppföljaren Shudder och väntar spänt på responsen på Shiver.

Väl medveten om att det aldrig går att skriva en bok för alla hopas jag ändå på fler positiva kommentarer än negativa. Och än så länge har det slagit in.

Tack för mig och på återhörande hoppas jag! Jag vill gärna ha lite feedback på vad just du tycker om boken såklart! Man kan nå mig på stenman.jens@gmail.com

Och tro det eller ej, men under processen med Shiver hörde ännu ett förlag spontant av sig om ett av mina andra manus – Hur var det nu med blixten? Den slår alltid ner två gånger? Eller var det brevbäraren?

Om du också vill ha chansen att bli upptäckt se till att bli medlem på kapitel1.se

Ingen annan sida på nätet producerar så många publicerade författare.


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck, Romaner och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.