Responsläsning

Dagens arbetsuppgift i skrivarlyan är att läsa och lämna respons. Det är skrivarkursen i Luleå förstås och efter att ha fått respons på min text från fem kursare (som varit lite snabbare än jag) är det nu näst sista dagen att lämna respons till de fem jag fått mig tillsända av handledaren. Fyra romaner/noveller för vuxna och en bilderbok låg i min inkorg. Inte hela, 25% är det som skulle lämnas in denna gång.

Att läsa och ge respons är nyttigt. Det är som att se någons reflektion i ett skyltfönster, och hinna få tankar och idéer, för att sedan upptäcka att det är sin egen spegelbild man ser. Hur står det nu i bibeln, det är lättare att se grandet i sin broders öga än bjälken i sitt eget? Det är, tycker jag, lättare att se vad som inte riktigt är optimalt i någon annans text än i sin egen och om man sedan lyckas ta steget vidare och applicera samma blick på den egna texten har man hittat en väg till bättre skrivande.

Det var extra roligt att finna en av kursarna från förra året på Linné bland de fem. Skrivarfamiljen, skrivarvärlden, är stor men inte hur stor som helst.

Nu får det vara stopp för bloggandet, nu ska jag läsa. Önskar alla en fin skrivarsöndag!


Det här inlägget postades i Utbildningar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.