Reflektera

I morgon ska vi redovisa våra reflektionstexter i Lund. Det är som en C uppsats men ändå inte. Vi ska ha frågor till varandra. Det är som att vara opponent men ändå inte.

Utbildningen har blivit omklassad som konstnärlig denna terminen. Det är bra, då får man mer pengar. Det betyder också att vår “kand” inte är “fil”. Vad den är vet jag inte. “Konst Kand”?

Men bättre, jag vet inte varför men har förstått det. Dottern har förklarat det. Här går en “kand” som blir “fil” men skulle gladeligen byta.

Nåväl. Vi ska i alla fall ställa intelligenta frågor. Inte på en uppsats utan på ALLAS. Har jag börjat ännu? Nej.

Hur var det John citerade? Jag älskar det swichande ljudet när en deadline flyger förbi?

Nä, jag ska inte missa. Såklart inte. Jag ska ha mina frågor klara i tid. Därför blir det inte mer bloggande just nu.

 

This entry was posted in #Blogg52, Utbildningar and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Reflektera

 1. Anna says:

  Jag råkade ut för samma sak på Linneuniversitetet att det blev en konstnärlig examen. Men det är inte säkert att jag som bar gick C-kursen under tiden som det gjordes om får ut den examen. Men jag ska söka. Då får jag en konstnärlig kandidatexamen i Kreativt skrivande. Skulle kännas helt okej faktiskt. Har ju en fil i annat så variation är väl alltid trevligt.
  Lycka till!

  • Eva Ullerud says:

   Du har rätt och man försöker ju skriva hyfsat konstnärligt så varför inte?
   Tack!

 2. John Nixon says:

  Hoppas redovisningen och opponeringen (som kanske inte var opponeringen) gick bra. Du säkert kom på något vettig att säger även om du inte var fullt förbered. Har altid haft svårt att översätta svenska “fil kand” till engelska – det kan betyder en hel rad olika akademiska nivåer beroende på vilket utbildnings system man ska presentera det för. Spännande att ser vad din ny titel kommer att vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.