Recension av Dödsgudinnans stenar av Andie Lindskog

Lika viktigt som att skriva är att läsa. Och vad passar bättre att läsa när man skriver fantasy än just – fantasy. Extra roligt var att läsa och recensera den humoristiska fantasyn Dödsgudinnans stenar av Andie Lindskog.

Med en färgsprakande fantasi trollar Andie Lindskog fram detaljerade och händelserika miljöer och karaktärer. Magikern Belvida Bell, som gett namn till författarparet Lindskogs förlag, är en skön kvinna på hundra år som tänker leva länge än. Naturligtvis! Om man träffar sin kärlek i den åldern vill man inte hämtas av dödsgudinnan dagen efter. Henne gillar jag direkt. Och Neibi, som inte gör mat på sina vänner.

Det jag uppskattar speciellt med Andie Lindskogs författarskap är ambitionen att ta med samhällskritik, rasism, miljöfrågor, HBTQ och starka kvinnor och att göra det med humor och glimten i ögat. Det stämmer väl överens med min egen värdegrund.

I Dödsgudinnans stenar har gudinnan Asha blivit av med sin sten, som fallit ner till människorna, och därmed sin makt. Men mycket annat händer också, stort som smått, och berättelserna är så många att jag i bokens början ibland har svårt att följa med i allt. Skulle jag önska något vore det kanske att få stanna längre i några scener och uppleva händelserna. Sist i boken finns dock hjälp i form av register över kuriosa och gudar och i bokens början kartor över länderna.

Dialogen är humoristisk, såväl hos människorna på jorden som hos gudinnan i himlen, bland annat när man spekulerar i varför stenen fallit ner.

Det är inget tvivel om att Andie Lindskog har en rik fantasi att ösa ur och att denna bok kommer att följas av flera.

Dödsgudinnans stenar av Andie Lindskog är en humoristisk fantasy som inom kort utkommer på Belvida Bell förlag. Den är del 4 i serien Legender från Thiramaar. ISBN 978-91-989480-6-6.


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.