Poesiserien Blå Blixt

Fick ett tips från Irene på Skrivarsidan. Det är verkligen ett ställe som kommer med bra idéer! Nu gäller det poesi. Brombergs Förlag samlar in texter till tredje året för sin antologi Poesiserien Blå Blixt.

Så här skriver de på sin hemsida:

År 2012 föddes Blå blixt på Brombergs, tänkt som en årligen återkommande poesiserie. Den första antologin i serien, ”Hallon och bensin”, fick ett varmt mottagande och så även uppföljaren ”Mot denna sol” (2013). Nu är det dags igen!

Vill du medverka? Skicka max fem texter på högst femton sidor samt en kort presentation av dig själv. Berätta om, och i så fall när, du tidigare blivit publicerad. Ange namn och adress och skicka bidraget digitalt till: antologi@brombergs.se. Hit kan du också vända dig med frågor.

Du kan skicka in material till oss mellan den 15 maj och första september 2014. Om vi väljer att publicera ditt bidrag hör vi av oss senast den nov. Vi har dessvärre ingen möjlighet att återkomma till dem som inte väljs ut att medverka.

Välkommen med ditt bidrag!

redaktörerna Casia Bromberg & Sanna Svanberg för Brombergs Bokförlag

De finns också på Facebook. Så här står det där:

Hej poesivänner! Från och med idag och fram till den 1 september 2014 går det fint att skicka in text till Blå blixt. I serien har två antologier hittills utkommit, ”Hallon och bensin” (2012) och ”Mot denna sol” (2013). Vad den tredje …antologin som utkommer i jan 2015 kommer att heta är än så länge förhöjt i dunkel och helt upp till er! Mer om serien, antologierna och vad vi önskar går att finna här: brombergs.se/blablixt Hjälp oss gärna att sprida ordet om antologin och uppmuntra alla skrivande genier ni känner att skicka in! Skicka ett mail till antologi@brombergs.se om ni önskar flyers och posters (i pdf-format) att sätta upp och ge oss gärna tips på skrivande forum. Lycka till och välkomna med era bidrag! Casia Bromberg & Sanna Svanberg redaktörer för Blå blixt, för Brombergs Bokförlag P.s. Som ni ser har vi en ny redaktör med oss på skutan! Välkommen superba Sanna Svanberg! Mer spännande fakta om den nya duon kommer inom kort. D.s.


Det här inlägget postades i Verser och dikter, lyrik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.