På visit hos Sherlock Holmes

Vi har varit på visit hos Sherlock Holmes. Vi har varit där förr men kom tillbaka för att shoppa. Sherlock säljer nämligen utmärkta tenniströjor, när han inte löser mord. Har du inte besökt det lilla Sherlock Holmes muséet rekommenderar jag det. Litet och trevligt.

Sherlock Holmes hem, numera museum

Sherlock Holmes hem, numera museum

I dörren bredvid har Mrs Hudson öppnat restaurang. Dock inte för allmänheten. Vi hade en fråga och hänvisades dit, lokalen rymmer nämligen verksamhetens lilla lager och kontor.

Mrs Hudson har öppnat restaurang

Mrs Hudson har öppnat restaurang

Charmigast av allt var den enorma bok vi fann, full av inbundna dagstidningar från 1800-talet. Många var utskurna och Catharina erinrade sig att de sålde sidor ur äkta dagstidningar från tiden inne i muséets affär. Här är det inte massupplagor från Hong Kong utan en dam som omsorgsfullt för hand skär ut sida efter sida. Riktigt trevligt och gammaldags! Det var inte de tidningar som innehöll just Sherlock Holmes ursprungliga historier, de hade säkert varit värda oerhört mycket.

Jag en del annat också i Sherlock Holmes lilla shop, bland annat material till kommande mordjakt. När den blir vet jag inte men det är alltid bra att samla på sig när man hittar lämpligt material. Det var några år sedan vi hade mord- och skattjakter här hemma nu, det är riktigt roligt att arrangera.

Sherlocks tunnelbana

Sherlocks tunnelbana

Redan i tunnelbanan möts man av den välbekanta siluetten.


Det här inlägget postades i Resor och andra länder och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.