Nästa manus är hos förlaget!

Min nästa bok är en feelgood-fantasy för vuxna och förlaget är förstås det bästa av alla: Whip Media.

Jag fick den satta inlagan till påseende av förlaget i förrgår och har precis returnerat den med korrigeringar. Det är inte förlaget utan jag själv som tabbat mig, trots att manus är lusläst flera gånger både tyst och högt fanns det missar. Att jag hittar dem i detta skedet beror på att texten hamnar lite annorlunda på pappret när den sätts, det blir varken sidbrytningar eller radbrytningar på samma ställe och då syns felen lättare.

Ett misstag var att jag flyttat berättelsen ett par månader från höst till sommar. Jag hade nämligen glömt att kolla när solen går upp och ner i Norrland, vilket min jätteskickliga redaktör Erika Winterlia upplyste om. I mitt manus stod solen högt på himlen långt efter att den gått ner i verkligheten … Men när bytte årstid borde jag förstås också justerat växtligheten. På alla sidor. Om lingonen är vita på tisdagen är de knappast knallröda dagen efter och varken kaprifolen eller rönnen har fått sina röda bär på högsommaren. Nåja, när man upptäcker felen i detta skedet är det inga problem (även om jag skäms över att ha skickat runt 100 fel till förlaget).


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.