Några ord om kurslitteratur

Har du läst Dostojevskis poetik? Det är inte en bok skriven av Fjodor utan en bok om honom, skriven av Michail Bachtin. Jag har läst den. Den är inte lättläst. Ingick i första campusperioden på Författarskolans magisterutbildning, jämsides med Anteckningar från källarhålet, av Dostojevski, och Stjärnans ögonblick av Clarice Lispector. De var betydligt mer lättlästa. Inte lättläst men nyttig. Det intressantaste var textsamtalet runt Lispectors bok men allt ger vartannat och utan att ha läst alla böckerna hade inte samtalet blivit det samma.

Samtidigt läste jag fyra deckare av Agatha Christie, Conan Doyle, Raymond Chandler och Edgar Allan Poe. Läste, jämförde, läste ett par föredrag och fackböcker, skrev en kortare uppsats. För en mycket intressant kurs om detektivgenren, 7,5 hp vid Linnéuniversitetet.

Och riktigt intressanta fackböcker om bilderböcker, för ett inlämningsarbete. Och om barnböcker för en nätdiskussion. Går två kurser till vid Linné, bilderbok och barn/ungdomsbok.

Travarna med facklitteratur inom alla genrer, för dessa fyra kurser, är stora. Köper en del och lånar en större del. Jag kunde förstås ha läst dem ändå, utan kurser, men behöver litteraturlista och deadlines för att det ska bli läst. Trots att det till största delen är mycket intressanta böcker.

Nu sitter jag här med fyra böcker:

Fyra av en jättetrave med bilderböcker som ingår i kurslitteraturen. Rena himmelriket! Har du inte läst Tove Janssons muminbok Hur gick det sen så gör det!

Mumintrollen

Mumintrollen

Just bredden på läsning gör den så mycket intressantare. Tänk vilken tur att det finns så många olika böcker! Men hur ska man hinna läsa alla?


Det här inlägget postades i Utbildningar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Några ord om kurslitteratur

  1. Pingback: Books read 2015 - At the Quill

  2. Pingback: All the Books I Read in 2015 - TheSupercargo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.