Musikhjälpen 2013

Av alla spännande aktiviteter som dimper ner i mailen pga skrivandet finns det en som jag genast tackade ja till. Det är Sveriges Författarförbunds barn och ungdomssektion, BUS, där jag är medlem som skall delta i Musikhjälpen 2013. Vi skall hjälpas åt att handskriva en bok som sedan skall säljas till förmån för en mycket utsatt grupp.

Musikhjälpen 2013 skall nämligen gå till att stötta kvinnor, många av dem bara barn, som dör i samband med att de får barn:

Varannan minut dör en kvinna i samband med graviditet eller förlossning. Därför är årets tema för Musikhjälpen: Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet – Din musik räddar liv.

Nu blir det ju inte musik vi deltar med utan en annan konstart. Det skall bli spännande att få vara med i detta projektet och höra hur slutresultatet blir.

Här mer info om Musikhjälpen, från hemsidan:

Musikhjälpen är ingen egen organisation utan namnet på en riktad insamling. Namnet är registrerat av Radiohjälpen som är en stiftelse ägd av Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3, SVT och Radiohjälpen. Pengarna som samlas in går till Radiohjälpen som öronmärker pengarna till projekt och organisationer som arbetar i linje med insamlingens tema. Temat för 2012: Barnen i slummen har rätt till rent vatten

Radiohjälpen är en stiftelse som drivs av Sveriges Television, Sveriges Radio och Sveriges Utbildningsradio. Radiohjälpen samordnar radio- och tv-bolagens insamlingsverksamhet för humanitära ändamål. Det innebär att Radiohjälpen samlar in pengar men också informerar om varför, vilka behov som finns och hur pengarna används. Radiohjälpens uppgift är att förmedla kunskap och skapa förståelse för och solidaritet med behövande. Genom samverkan med det övriga ideella Sverige har Radiohjälpen här en unik roll.

Radiohjälpens konto 90 1950-6 har kallats världens mest kända insamlingskonto. Möjligen svårbevisat – men nog är det sant för Sverige.

Radiohjälpen samlar in pengar genom främst fyra sätt:

  • Musikhjälpen – en insamling vars tema bestäms årligen men som riktar sig till barn i världen
  • Världens Barn – en insamling för barn i världen
  • Kronprinsessan Victorias fond – en fond med insamling för barn med funktionsnedsättning i Sverige

Det här inlägget postades i Blogg, Hjälpa andra, Medlemskap och föreningar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.