Medlemsmöte med BULT

I söndags var jag på medlemsmöte i BULT. Trevligt att det denna gång var förlagt till Malmö! Det är svårt att hinna allt men samtidigt känns det viktigt att delta och jag är glad att jag åkte. Trots de enorma översvämningarna, och att det fortfarande regnade, såg jag inte så mycket vattenpölar och tog mig torrskodd till Poeten på Hörnet, där mötet var.

Vi var inte så många men det gör ju att alla får möjlighet att yttra sig och lära känna varandra. Grethe, Sassa, Viveka och Bengt-Erik från styrelsen i BUS var där och skrev ner allas idéer.

BULT är barn och ungdomssektionen i Sveriges Författarförbund, SFF, och det är närmast en fackförening för författare. Utan A-kassa, vilket var en sak som nämndes, men med jurister som gärna kollar avtal med förlag.

Det jag uppskattat mest är, utöver kontaktnätet, de insatser man kunnat göra för att hjälpa andra. Samarbetet runt Musikhjälpen, där över 40 författare i BULT just nu handskiver en bok gemensamt.

Musikhjälpen SFF

Musikhjälpen SFF

Och tipset om att Tamerinstitutet behöver sagor till barnen i Gaza. Min saga ”The magic bridge” är klar och John Nixon, med the Supercargo, har varit så snäll och kollat Engelskan i den. Nu ska jag bara fixa en illustration också.

Tack vare John har trollkarlen i min berättelse dessutom fått ett namn jag är stolt över: Emrys. Vet ni varför? Jo, trollkarlen Merlins andra namn är Ambrose, på walesiska är det Emrys. Ambrose kommer från det grekiska ”ambrosis” som betyder odödlig. Gissa vem som berättat detta? Jo, John! Jag blev så glad, tala om att lägga ner möda och tid på att hjälpa!

Innan var trollkarlen i all hast döpt efter vår katt, Gunnar. Som betyder krigare. Passar inte så bra för trollkarlen. Kanske på katten? Eller, nej, inte där heller egentligen.

Hoppas på fler såna idéer och uppdrag från Författarförbundet. Kanske kan vi skriva en adventskalender tillsammans i BULT? Det vore kul!


Det här inlägget postades i Hjälpa andra, Medlemskap och föreningar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Medlemsmöte med BULT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.