Luleå

Jag läser långt uppe i norr i höst: Luleå. Men på distans, så rent fysiskt vistas jag i Skåne. Mentalt, i skrivandet är jag inte på någondera platsen utan fortfarande med Lauritz och vi är just nu i Dalarna. 1944.

Det är ännu en kurs i kreativt skrivande jag nu går. Hade hoppats på Lund men där ligger jag just nu på första reservplats och nära skjuter som bekant inga harar. Egentligen tur, nästa år kommer jag att ha betydligt mer tid för Lund (om jag kommer in), tråkigt bara att missa promenaderna med vännen Leena i botaniska trädgården.

Nåja, i år är det som sagt Luleå som gäller. Och det är tur ytterligare en gång: Luleåkursen verkar nämligen passa helt perfekt in i det skede Lauritz och min text nu befinner sig! Vi är inne i slutskedet! Ca 20-25% återstår av pojkarnas tio år långa upplevelser. Snart blir det fred!

Luleåkursen går mycket in på manusuppbyggnad och jag känner redan, efter att ha gjort ett utkast till berättelsens femte och sista del, hur nyttigt detta är – för mig och för texten. Det är inte i sig nyheter men det är en fokusering som behövs i detta läget. Samtidigt som den text som återstår är precis lagom lång för kursen och jag får det allra mest värdefulla: deadlines och respons!

Mitt mål var att texten skulle vara något så när klar till Lauritz 90 års dag i november. Det målet kan fortfarande nås.


Det här inlägget postades i #Blogg52, Romaner, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Luleå

 1. Annelie skriver:

  Åh vad kul! Nu blev jag sugen på att också anmäla mig till en skrivarkurs, men till våren istället. Fast när jag kollat runt lite verkar det som om de flesta universitet har grundkurserna på hösten och uppföljningskurserna på våren? Får väl vänta ett år till helt enkelt… 🙂

  • Eva skriver:

   Jag har hittat en, bara en enda, som går till våren. Det är 30 hp vid Luleå på distans. Kreativt skrivande 2.

   Annars har nog de flesta kurser som sträcker sig över ett läsår, höst och vår, och vanligen är 30 hp för hela året. Grundkurs ett år och fortsättningskurs nästa år. Och nästa. Och nästa.

   Lycka till!

 2. Birgitta Svensson skriver:

  Det är vackert, även mentalt, där uppe i Luleå och Laurits vill nog att du ska få uppleva den känslan att få vara där

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.