Luleå

Jag läser långt uppe i norr i höst: Luleå. Men på distans, så rent fysiskt vistas jag i Skåne. Mentalt, i skrivandet är jag inte på någondera platsen utan fortfarande med Lauritz och vi är just nu i Dalarna. 1944.

Det är ännu en kurs i kreativt skrivande jag nu går. Hade hoppats på Lund men där ligger jag just nu på första reservplats och nära skjuter som bekant inga harar. Egentligen tur, nästa år kommer jag att ha betydligt mer tid för Lund (om jag kommer in), tråkigt bara att missa promenaderna med vännen Leena i botaniska trädgården.

Nåja, i år är det som sagt Luleå som gäller. Och det är tur ytterligare en gång: Luleåkursen verkar nämligen passa helt perfekt in i det skede Lauritz och min text nu befinner sig! Vi är inne i slutskedet! Ca 20-25% återstår av pojkarnas tio år långa upplevelser. Snart blir det fred!

Luleåkursen går mycket in på manusuppbyggnad och jag känner redan, efter att ha gjort ett utkast till berättelsens femte och sista del, hur nyttigt detta är – för mig och för texten. Det är inte i sig nyheter men det är en fokusering som behövs i detta läget. Samtidigt som den text som återstår är precis lagom lång för kursen och jag får det allra mest värdefulla: deadlines och respons!

Mitt mål var att texten skulle vara något så när klar till Lauritz 90 års dag i november. Det målet kan fortfarande nås.


Det här inlägget postades i Romaner, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Luleå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.