LIV i Sverige

LIV i Sverige har utannonserat en ny skrivartävling. Som så ofta är temat inspirerande: det man aldrig sa. Får tankarna att börja vandra … En A4 och tänk på att LIV i Sverige inte är ute efter fiktion utan efter vad som faktiskt hänt, verkliga liv i Sverige.

Så hör står det på deras hemsida:

Jag sa aldrig … Kärleksförklaringen som aldrig kom över läpparna. Bästisen som man aldrig vågade säga emot. Brevet man lyckades låta bli att skicka. En del av oss ångrar det där vi inte sa, något som kanske kunde ha ändrat ett händelseförlopp. Andra minns med lättnad det de lät bli att säga.
Skriv och berätta! Gör det före den 10 januari 2016 och följ reglerna så kommer du med i tävlingen. Tre vinnare får en bok var som pris. Reglerna är samma som tidigare, se nedan!

Tävlingsregler:

Du behöver inte vara medlem för att delta. Däremot är det viktigt att du följer reglerna, annars kommer ditt bidrag inte med.
Juryn bedömer bidragets litterära kvalitet, dess originalitet och hur väl det knyter an till temat.
Skriv
1. högst en A4 – för text skriven på dator eller skrivmaskin; handskriven max. två sidor
2. med 12 punkters teckenstorlek – valfritt läsvänligt typsnitt, gärna datorns standard
3. med radavstånd 1,5 – ger plats för juryns noteringar
4. med normala marginaler – minst 2 cm uppe, nere och på sidorna, av samma skäl som ovan
5. anonymt – kontaktuppgifter separat; juryn ska inte veta vilka författarna är förrän den har utsett de tre vinnarna.
Helst vill vi ha ditt bidrag via e-post till stefan.estby@livisverige.org . Skriv tävlingens tema i ämnesraden. Skicka ett enda mejl med två bilagda dokument:
1) själva bidraget
2) kontaktuppgifter: namn, gatu- och postadress, telefonnummer och ev. e-postadress. Skriv också bidragets rubrik, inledning och/eller din pseudonym i detta dokument. Skriv inte bidragstexten i själva mejlet!
Om du skickar ditt bidrag som ett vanligt brev, märk kuvertet med tävlingstemat och skicka det till Liv i Sverige. Märk kuvertet »Jag sa aldrig …« och adressera till ­Stefan Estby, Katrinebergsbacken 20, 117 61 Stockholm. Lägg med ett slutet kuvert med dina kontakt­uppgifter*. Insända bidrag returneras inte. Bidraget ska ha inkommit till Liv i Sverige senast 10 januari 2016.

Vill du tävla mera? Då finns fler skrivartävlingar här!

Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till LIV i Sverige

  1. Anni skriver:

    Tack för detta tips! Både om skrivtävlingen, men också om föreningen LIV i Sverige. Visste inte att de fanns innan jag hittade ditt inlägg. Jag skriver en berättelse baserad på självbiografiskt material och belv så glad när jag hittade den här föreningen. Så jättestort tack! /Anni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.