Litteralunds Skrivartävling 2016

Litteralunds Skrivartävling 2016 för ungdom 15-18 år har startat och årets tema är Fan Fiction. Verkligen roligt att det finns så många skrivartävlingar för unga! Så här står det på deras hemsida (ps: är du inte 15-18 så finns fler tips här)

Skrivartävling för dig som är mellan 15 och 18 år

2016 års tema: FAN FICTION

Har du funderat på hur det hade varit om Harry Potter var en tjej? Eller om Hungerspelen utspelade sig i Sverige och du var med?

Välj en scen ur en välkänd bok, film eller TV-serie och skapa din alldeles egen version! Skruva till handlingen, förändra eller lägg till karaktärer – kanske till och med dig själv?

Första pris är en iPad Mini! Skicka ditt bidrag till oss senast den 7 mars, litteralund@lund.se

Du får skriva max två A4-sidor.

Om skrivartävlingen

I Litteralunds skrivartävling kan alla mellan 15 och 18 år delta, oavsett var du bor. Vi utser ett tema varje år som du ska förhålla dig till – men formen är fri!

En jury som ofta består av journalister, författare och/eller skrivpedagoger läser bidragen och utser en första-, en andra- och en tredjepristagare.

De 25 bästa bidragen publiceras i en bok som delas ut under Litteralunds ungakväll i april varje år, då även årets vinnare koras inför publik.

 


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Litteralunds Skrivartävling 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.