Läxan är att skriva en saga

Vi har läxor också på Författarskolan. Denna veckan har det varit att läsa och göra en textanalys av en episk berättelse, textanalys av en fackartikel (om järnbakterier) och sen den roligaste men svåraste: att skriva en saga på 4-10 sidor.

Jag hade velat ha mer tid till sagan, det skulle ha varit tre hela dagar om jag inte hade arbetat och därtill haft de tre kanske mest späckade arbetsdagarna på året. Nu blir det istället, tja, jag vet inte riktigt, nätterna? Kanske kan få respit till lördag så jag har en förmiddag på mig. Men 4-10 sidor…. Synd när något så roligt och nyttigt måste stressas fram. Men vem vet, kanske blir det lättare? Kanske hade jag inte skrivit så mycket om jag hade haft all tid? Nåja, bara att sätta igång.

Det var en gång en …

Förresten; vet ni vad det typiska är för sagor? De har ofta typiserade gestalter (den elaka häxan och såna), djuren kan tala (klart de kan!), övernaturliga situationer och magiska tal. Jag gillar sånt.

Och man kan gärna läsa några sagor innan. Nej, det är det inte tid till men som tur är har lag läst massor med sagor så jag får titta på dem och tänka tillbaka. Något sånt här kanske?

Alice i Underlandet,

Alice i Underlandet,

 


Det här inlägget postades i Utbildningar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.