Lauritz har lämnat oss

Det har varit lite tyst här i skrivarlyan senaste månaden och det har en orsak.

Min dubbelfar, tillika huvudkaraktären i den roman jag skriver, Lauritz Ullerud lämnade oss 8 december. Han blev nittio år och två veckor och fick uppleva mycket i sitt liv. Hans minnen från förr var knivskarpa in i det sista och nu är det min uppgift att fortsätta förvalta det han berättat i den bok de resulterar i. Där har vi tagit oss från 1938 genom hela kriget och är framme i januari 1946 nu, manus är tänkt att sträcka sig till 1948. Dubbelfar har förstås redan berättat allt men ibland tänker jag ”det måste jag fråga mer om” och det går ju inte längre.

Dubbelfar? Jo, det är så att han tyckte inte om ”svär” som i svärfar och svärdotter. Så han blev min dubbelfar. Eftersom jag ju redan hade en pappa, även han på andra sidan.

Så här såg han ut för tio år sedan, när vi firade åttioårsdagen på Oslobåten. Vi saknar honom.

Lauritz 80 år


Det här inlägget postades i #Blogg52 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lauritz har lämnat oss

  1. torafgreve skriver:

    Sorgligt att han inte fick uppleva den färdiga boken, men ni har ju haft roligt under tiden du skrev. Den kommer väl så småningom.

    • Eva skriver:

      Ja, det var synd, jag hade hoppats få den klar. Men vi har haft mycket roligt under tiden, han har levt upp och blivit minst 20 år yngre varje gång han berättat och både jag och min man har lärt oss otroligt mycket. Det har varit en så givande tid – värt varenda sekund!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.