Längtans Vals

En efter en kommer klasskamraterna från Lunds Författarskola ut i bokform. Barbro Blombergs roman heter Längtans Vals. Barbro har fångat upp ett par spännande öden i sin släkt, tagit reda på mer om dem och skrivit ner innan de försvunnit. Så viktigt att göra! Allt intressant, djupt, rörande, glädjande, spännande man som författare kan önska finns ju här, runt omkring oss. Det är en berättelse som jag vet har tagit ut Barbro på researchresor och, som ofta när man researchar, dyker det upp något nytt och oväntat i den välkända familjehistorien. Handlingen i Längtans Vals i korthet:

Längtans vals

Längtans vals

Ludvig och Alma, äldst och yngst i syskonskaran, längtar bort från landsbygdens hämmande liv i södra Halland. Ludvig vill förverkliga sina musikaliska drömmar i Amerika, driven av ett verklighetsfrämmande högmod som hindrar honom att ge upp. Han komponerar, skapar och letar utvägar för överlevnad i New York i början av 1900-talet.Alma väljer självständighet som myndig kvinna, ger friarna korgen och slår ihop sitt hushåll med Tekla i en tid då kvinnor kämpar för rösträtt och medbestämmande. Alma förblir bruket i Småland trogen hela sitt yrkesliv. Längtans vals är en dokumentär roman om att våga gå emot, slåss för sina drömmar och för sin frihet.

Barbro hör till den växande skara som givit ut sin bok själv och hör till de få som nominerats till Selma-priset. Fantastiskt! Här länk till artikeln i Expressen.

Men inte nog med detta, Barbro har dessutom ett talangfullt barnbarn som (13 år gammal) gjort en reklamfilm för boken! Den kan du se här.

Håller alla tummar för att Barbro och Längtans Vals blir årets Selma pristagare!

 

 

 

 


Det här inlägget postades i Romaner, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Längtans Vals

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.