Kurs i sceniskt framförande

Visst är det underbart så mycket det finns att lära sig? I går var jag på kurs i Malmö. Kurs i sceniskt framförande. Det var Författarcentrum Syd som arrangerade, en förening där jag är medlem. Jag har inte FC:s logga så texten får illustreras med Litteraturrundan, ett annat av Författarcentrums arrangemang.

Orden Rösten Närvaron” var kursens namn och kursledare var Lena Måndotter, sångerska, filmare och författare, diplomerad röst- och rörelseterapeut.

Så här står det på FC hemsida:

Kurs för författare i sceniskt framförande med Lena Måndotter. Orden, Rösten och Närvaron. Onsdag den 8 april kl 13-17. En halvdagskurs i sceniskt framförande av dikt och prosa.

Kursledare: Lena Måndotter, sångerska, filmare och författare (diplomerad röst- och rörelseterapeut, Royal Society of Arts, London). Lena har 20 års erfarenhet från sceniskt arbete och har undervisat i scenisk närvaro och röstteknik på olika konstnärliga högskolor, studieförbund och föreningar. www.lenamandotter.com

Vi samtalar om röstens psykologi och sedan provar vi hur denna röst trots allt, kan bära våra ord, mot alla odds buren av sårbarhetens styrka.


Det här inlägget postades i Medlemskap och föreningar, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.