Kim M Kimselius

En av kollegorna inom Egenutgivarna som har nått långt är Kim M Kimselius. Kim skriver spännande böcker för ungdomar och debuterade med ”Tillbaka till Pompeji” 1997.

Så här är den beskriven: År 79 e.Kr. förintades staden Pompeji av ett vulkanutbrott, när Vesuvius vaknade till liv. Pompeji förstördes och många av stadens invånare och djur dog. I Tillbaka till Pompeji får du följa det dagliga livet i staden fram till vulkanutbrottet. En otroligt spännande bok som du inte kan lägga ifrån dig!

 

Kim M Kimselius hund från Pompeji

Kim M Kimselius hund från Pompeji

 

Orsaken att Kim M Kimselius skrev sin första bok är rörande; hon såg gipsavgjutningen av en hund som dog vid Pompejis utbrott och insåg att enda sättet att rädda den var att gå tillbaka i tiden. Det enda sättet att gå tillbaka i tiden var givetvis att skriva om vad som hände. Så det gjorde hon och mycket bra gick det; 11.000 sålda böcker redan första veckan.

Kim älskar förstås hundar och har, tillsammans med sin man, hundarna Pluto och Tickie.

Vad M står för? Ja, säg det. Kim M Kimselius tänker i vart fall inte säga det, någonting måste man ju få behålla för sig själv. Så det får stå för Mystisk, Mångkunnig och Magisk.

 

Det här inlägget postades i Barnböcker, Blogg, Författa och marknadsföra, Författarkollegor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kim M Kimselius

 1. Kim M. Kimselius skriver:

  Hej Eva
  Tack för ett härligt blogginlägg! Blev glad av att läsa det. Tycker om sättet du skriver på!
  Kram Kim 🙂

 2. Wikipedia skriver:

  M står för Margaretha!

  • Eva Ullerud skriver:

   Aha där ser man, det var vad jag gissat. Kanske för att det är mitt mellannamn också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.