Jul i skrivarlyan

Just nu firas jul i skrivarlyan, precis som i många andra hem. Granen är tänd, paketen uppackade, värme och glädje ligger som ett mjukt täcke runt mig och jag hoppas och önskar att det är så för dig också.

I romanen jag skriver firar Lauritz sin första jul i Sverige, på ett läger i Dalarna. I tidningarna jag läser firar nutida, ensamkommande flyktingpojkar i samma ålder också sin första jul i Sverige. Jag hoppas på mycket skrivande under mellandagarna. Men inte ännu, nu blir det bara lite läsning.

Igår var det min namnsdag, Eva, och jag fick en roman från 1900 med den titeln. Läste ut den under kvällen. Det är intressant att jämföra, vad som är lika och vad som ändrat sig. Både i språk och i beteende. Nu väntar ett stort antal böcker på läsning och det är en trevlig morgonsyssla. Man kan göra “nytta” utan att gå upp.

Önskar dig en riktigt God Jul!

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.