Jobbar du hemma idag?

Idag är det, enligt dataföretaget Visma, ”jobba hemma dagen”. Det finns dagar för allting. Denna tycker jag är en god idé. Inte så att det räcker med en dag per år vare sig för att jobba hemma eller för att äta kanelbullar men det lyfter fram tanken. Bara hundra företag ungefär lär vara engagerade idag så man förstår att det ännu är en bit kvar. Kanske behöver dagen lyftas fram lite mer? På min arbetsplats förekommer det i alla fall i ledningsgruppen och det sätter vi värde på. Många gånger får man mycket mer gjort om man kan arbeta ostört hemifrån.

Så här skriver Visma:

I morgon onsdag står kontoren tomma hos bland annat Skype, it-konsulterna Atea och Sigma, framtidsanalysföretaget Kairos Future och Friluftsfrämjandet. Det är it-företaget Microsoft med cirka 450 anställda i Sverge, som förra året drog igång initiativet jobba hemma-dagen.

”Man har inte sitt eget skrivbord” – Microsoft och många andra bygger ju nu också om kontoren till en mer aktivitetsstyrd miljö där man kan göra olika aktiviteter på olika platser, berättar Ulf Boman på Kairos Future, som studerar framtidens arbetsliv.

– Ska man skriva en rapport kan man sitta i ett ostört rum, ska man istället ha ett kreativt möte så hittar man ett sådant rum. Man har inte sitt eget skrivbord, säger Boman i en intervju med Svenska Dagbladet.

Få arbetsplatser accepterar distansjobb En ny undersökning bland 2.500 tjänstemän visar att 70 procent har arbetsuppgifter som går att utföra på distans. Samtidigt jobbar endast hälften någon annanstans än på kontoret och bara 43 procent upplever att distansarbete är socialt acceptabelt på arbetsplatsen.


Det här inlägget postades i Ditt och Datt på Måfå. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.