Fyren

Just nu lyssnar jag på ”Fyren” av PD James. Jag brukar, av något skäl som jag inte kan sätta fingret på, aldrig titta på TV-serierna om kommisarie Dalglish. Det är han som utreder bokens mord. Undrar varför? Beror det kanske på att skådespelaren gestaltar honom som lite stroppig och överlägsen, eller är det som jag minns fel?

Märkligt så annorlunda det är att lyssna på ljudböcker jämfört med att läsa. Man blir tvingad att lyssna till stycken som man annars hoppat över eller skumläst. Det är nog nyttigt för det egna skrivandet. Det känns som om Dalglish och hans medhjälpare får en litet mindre roll än på TV och övriga karaktärer en större men det beror nog mer på att det är i bokform än på att det är en ljudbok. Mysig att lyssna på när man kör i alla fall.

Fyren utspelar sig på en ö som är avskärmad från omvärlden för att ge ro åt dem som kommer dit. Den ytterst jobbiga person som mördas, och som hatas av alla, är dessvärre författare. Riktigt bra intrig med många sannolika misstänkta. Lärorikt att lyssna på!

Jag får extra spänning genom att CD spelaren i min bil inte anser att jag behöver höra alla spår. Det är hopp här och var som man själv får fylla i. Intressant.

Fyren

Fyren

 


Det här inlägget postades i Blogg, Jag läser och recenserar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.