Första novellen till novelltävlingen på Kapitel 1- trodde jag

Har precis skrivit klart mitt första bidrag till novelltävlingarna på Kapitel 1. Temat är ”Snöstorm” och deadline 14 februari läste jag igår på deras hemsida. När jag var nästan klar klickade jag på länken och fann att…..hela årets månadstävlingar var försvunna?!

Jag letade och letade. Det finns inte så många sidor på Kapitel 1 så det gick rätt snabbt. Så skrev jag ett inlägg till bloggen och fick snabbt ett vänligt svar: det var förra årets tävlingar. Igår tog man bort dem och la in årets… Ojsan.

Fast det har inte så stor betydelse egentligen för jag samlar kortnoveller till en kommande bok, illustrerade av Catharina, så novelltävlingarna har mer och mer blivit ett sätt att få tips om olika tema. Det är så svårt att komma på själv, märkligt nog. Nu blev det en novell på 12.000 tecken, kanske kan jag även sända den till en veckotidning och höra om de är intresserade.

Tipsades om en medlemstävling på Kapitel 1, första deltävlingen i 2013 års NovellRace med tema ”Mångalen”. Får väl börja på den istället då. Mångalen. Varulvar?

Efter snöstorm

Snötyngd buske i vår trädgård

Att skriva korta noveller, inte superkorta som ”Tummen i punchrullen” utan bara korta, känns så lättsamt. Vill jag ha dem extra bra ber jag Margareta på Minsann Förlag läsa korrekturet också.


Det här inlägget postades i Medlemskap och föreningar, Noveller, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Första novellen till novelltävlingen på Kapitel 1- trodde jag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.