Ditt och Datt på Måfå, kategori i min blogg men även en gammal bok i min bokhylla

Ditt och Datt på Måfå har jag använt som kategori för blogginlägg som inte riktigt passar in någon annanstans. Men det finns också en gammal barnbok med samma namn, jag har den i bokhyllan. Den kom ut 1958 och är skriven av Jan-Olof Ekholm.

Ditt och Datt är en katt och en hund och om jag inte minns fel så är Måfå stället där de bor. Jag tyckte bilden på omslaget var så fin. Tydligen har det kommit fler böcker om Ditt och Datt och de slog igenom stort i Östblocket minsann. En som jag inte läst är Ditt och Datt i Urskogen. Det skulle liksom vara just Måfå, Ditt och Datt på Måfå.

Ditt och Datt i urskogen

Ditt och Datt i urskogen

 

Utöver Ditt och Datt på Måfå (och på andra ställen också) har Jan-Olof Ekholm förstås skrivit deckare. Kul att fler har den kombinationen! Han är ju t.o.m. ledarmot i svenska deckarakademin. Sedan har det även blivit fler barnböcker såg jag när jag googlade på honom.


Det här inlägget postades i Ditt och Datt på Måfå och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.